100 jaar SSC!

Op 28 oktober 2024 bestaat de Sassenheimse Schaakclub honderd jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Op deze pagina zal steeds het laatste nieuws staan omtrent het jubileum.

Inhoud:
a1. Het geheim van de Sassenheimse Schaakclub
b1. Jubelcommissie
c1. Programma
d1. Jubileumboekje – jullie bijdrage!
e1. Sponsors

a1. Het geheim van de Sassenheimse Schaakclub
We beginnen dit eerste bericht over het jubileum met ‘het geheim van de Sassenheimse Schaakclub’. Wat wil het geval? Toen er een nieuwe website gemaakt werd voor SSC werd automatisch de oprichtingsdatum van de oude website overgenomen: 24 oktober 1924. Maar wat bleek? In de (originele!) oprichtingsnotulen uit 1924 staat dat de SSC op 28 oktober 1924 is opgericht. Dus waar komt die verkeerde datum vandaan? En staat ie er al op sinds de website in gebruik genomen werd (wanneer was dat eigenlijk?) Is hier sprake van (boze?) opzet? Slip of the finger? Nattevingerwerk? Wie van de leden weet wat hier gebeurd is? Waar is die verkeerde datum van 24 oktober vandaan gekomen? Wie heldert dit raadsel op? Bij voorkeur vóór 24 oktober 2024 … We horen het graag!

b1. Jubelcommissie
Om het feest passend te kunnen vieren is er een jubileumcommissie – hierna jubelcommissie – in het leven geroepen die na enkele wisselingen van de wacht nu bestaat uit: Paul, Jelle, Sam en Maaike. Uit de eerste bijeenkomsten – deels nog met de vorige betrokkenen Ben en Bernard – zijn de volgende plannen gerold; we willen het honderjarig bestaan immers groots vieren:

c1. Programma:

  • Een openlucht rapid schaaktoernooi in Park Rusthof, op zaterdag 7 september 2024.
  • Een aanschuifsimultaan tijdens het rapid schaaktoernooi door een GM.
  • Een receptie met genodigden, waaronder de burgemeester van Sassenheim, op dinsdag 29 oktober 2024.
  • Een jubileumboek (dat tijdens de receptie overhandigd wordt).

d1. Jubileumboekje – jullie bijdrage!
Voor dat laatste hebben we jullie hulp nodig: we willen graag van álle leden een 50-100 woordenstukje met daarin een omschrijving van jóuw schaakmoment. Dat kan van alles zijn: je mooiste partij, je meest gedenkwaardige schaakmoment, etc. Leuk als je er ook nog even bij vermeldt sinds wanneer je lid bent van SSC. Stuur je bijdrage s.v.p. naar Maaike (mbeymedia@gmail.com). Waar nodig kan (zal 😊) Maaike je tekst redigeren of als je schrijven (te) lastig vindt kan ze je (kort) interviewen.

e1. Sponsors
Verder zijn we op zoek naar sponsors om er een gedenkwaardig lustrum van te maken. Dus heb je ideeën, wil je zelf sponsoren, laat het weten aan Jelle of Sam!

Op naar een prachtig lustrumjaar!

Namens de jubelcommissie,
Paul de Haas, voorzitter SSC

 

Reacties zijn gesloten.