Herfst

Terwijl buiten de regen tegen de ramen klettert voert manlief de partij van Marcel Verschoor vs Piet Bakker (interne, 17 oktober) in, zodat iedereen kan meegenieten van deze strijd. Of, zoals Marcel zelf verwoordde: ‘Een mooi potje!’ En dat is het. Hier kun je de partij naspelen: Marcel Verschoor – Piet Bakker 0-1.

Reynaerde

Verder was er een grote bezetting afgelopen dinsdag en werden de messen weer eens geslepen aan de verschillende tafels. De indeling deze week was nu eens ‘echt’ random waar ik blij mee was, want ik twijfelde alweer aan mezelf of ik wel goed had begrepen wat ‘random’ nu inhield, aangezien de indeling tot nu toe toch echt op volgorde van de ranglijst leek te gaan. ‘Het voordeel van wedstrijdleider zijn’ verklaarde Roel na afloop, toen ik opmerkte dat de indeling op ranglijst wellicht vooruit geschoven werd naar het voorjaar. ‘Of naar de slotavond’ antwoordde hij opgewekt.
Maar goed, het betekende wel dat ik helemaal niets had aan mijn voorbereiding (…), want volgens die ranglijst zou ik tegen Frans V. moeten (afzeggers ingecalculeerd), maar nu werd het Frits. Daar heb ik al eens succesvol tegen gespeeld dus Frits ging er eens goed voor zitten. Mijn buitengewoon slechte ‘paard-aan-de-rand-is-een-schand’-zet was meteen de doodsteek, hoewel ik nog maar bleef geloven in een coupe. Maar die kwam niet, ook niet in de analyse thuis.
En dus treed ik vol goede moed aan 😬, aanstaande maandag als ik voor het eerst van mijn leven in een externe wedstrijd mag spelen namens een club. Chess-zij-dank is het de recreatieklasse en dan lijkt het mij de bedoeling dat we vooral plezier in het spel hebben. Nou, ik ga m’n best doen. Gelukkig weet ik mij omringd door drie koningen: Willem, Johan en Kas. Ik voel me nu al gesteund! Uiteraard verwachten we van onze clubgenoten wel dat ze voor ons zullen duimen, dinsdag horen jullie het resultaat. We spelen uit tegen Reynaerde C dat met vier sluwe vossen opkomt: de heren Keijzer – in dit geval hopelijk niet de overtreffende trap van koning in het rijtje koning, keizer, admiraal, want dan scoort een van onze koningen niet… Voorts de heer Offerman; dat lijkt me wel een tegenstander voor mij, ofschoon François met mijn voorliefde voor Frankrijk ook wel aanspreekt, en Thijssen. Tegen die laatste hoop ik dat een van onze koningen het op een hijsen zet, van stukken dan hè? Binnenhengelen die punten, in ons jubileumjaar willen we natuurlijk wel mooie prestaties neerzetten! Nou ja, we gaan het zien.

De ranglijst in de interne wordt nog immer aangevoerd door Bert, op de voet gevolgd door Sam. Daarna is er een gaatje met de nr 3:  Piet. Ron lijkt goed in vorm te zijn en maakte knap remise tegen Erwin, die onderaan de ladder moest beginnen (omdat hij later is toegetreden tot onze mooie club), maar die zijn weg naar de top snel waar zal weten te maken, is de verwachting. Het wordt nog spannend, daar, leuk!

Maaike

Nr Naam  Score
1 Bert de Bruin 300.0
2 Sam Warmerdam 288.5
3 Piet Bakker 207.7
4 Roel Alferink 195.0
5 Marcel Verschoor 188.3
6 Ron Brands 186.2
7 Jan  Beij 180.8
8 Ignace Rood 179.0
9 Bernard Touber 173.8
10 Willem van Biezen 173.8

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Herfst

  1. Paul zeggen:

    partij van Marcel tegen Piet : de pionen op f en e zijn ijzersterk geworden. op zet 30 .. f4 gaat de beer los naar mijn idee 2 toren en een paard voor de dame . Marcel had weinig keus. verder prachtig uitgespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *