Oliebollentoernooi

Op vrijdag 30 december 2022 vond het traditionele, door LSG georganiseerde oliebollentoernooi plaats. Bij dit snelschaaktoernooi krijgen de spelers 3 minuten plus 2 seconden per zet erbij. In totaal zijn er 14 ronden van 2 partijen: 7 voorronden van 2 partijen en een finale van nog eens 14 partijen in een achtkamp. Dat werd dus flink aanschuiven. De Sassemse oliebollen bestonden dit jaar uit:

Sassemse oliebollen

Roel Alferink,
Paul de Haas,
Jan Bey,
Sam Warmerdam.
Als superreserve stond M.V. op de lijst (ze wilde hier niet met naam en toenaam vermeld worden vanwege de te verwachten scores). Gelukkig meldde op het aller-, allerlaatste moment Ignace Rood zich aan waardoor oliebol M.V. aangepast werd naar Ignace. Die overigens al overtuigd was van de overwinning.
Dat pakte helaas iets anders uit. Hoewel de strategie in het begin volledig volgens plan verliep (‘We verliezen in de voorronde en slaan dan toe in de finalepool’), liep het toernooi toch iets anders voor de zwaar gemotiveerde ploeg. Ze werden verbannen naar de hoek linksachter en dat was niet het kampioenspodium. Integendeel.

Weliswaar vochten ze als leeuwen, draken, orang-oetans, gieren, olifanten, nijlpaarden en paard(vork)en, maar het lukte helaas niet om in de prijzen te vallen. Uiteindelijk verliet het team voortijdig het Leidse Denksportcentrum nadat geconstateerd was dat ze 3e geworden waren en daarmee net buiten de prijzen.
Huh? Derde en geen prijs? Ja…, 3e van onderen… De stemming was er niet minder om, het bier vloeide net zo soepel als anders en de terugreis verliep voorspoedig. Hieronder nog even de individuele scores. Ja, dat moet. Bij SSC noemen we graag man en paard, immers.

Captain Roel 10 punten
Ignace 8 punten
Sam 8 punten*
Jan 6,5 punt
Paul 4 punten
*Bij het scheiden van de markt, eh, het denksportcentrum, concludeerde Sam dat hij eigenlijk 10 punten had moeten krijgen, ergens was er iets verkeerd gegaan met de notatie. Heeft het ons fiere team van een prijs afgehouden? Geen idee, volgend jaar nieuwe kansen!
Hoe dan ook was de sfeer in het team geweldig en is dat niet de echte winst?
Nou, vooruit, voor de control freaks hier nog even de scores in verhouding. Ja, ik hoorde al sommige hersens kraken, want wat zeggen deze cijfers nu eigenlijk, als ze niet afgezet worden tegen het aantal partijen? In totaal werden er in deze pool 7×2 partijen in de voorrondes gespeeld en 6×2 in de finalepool (omdat er een team was uitgevallen).

Nou, hier dan:

Captain Roel 10 punten uit 20 partijen
Ignace 8 punten uit 20 partijen
Sam 8à10 😊 punten uit 18 partijen
Jan 6,5 punt uit 16 partijen
Paul 4 punten uit 18 partijen
In totaal 92 partijen? Huh? Het moesten er toch 26×4=104 zijn? Nou ja, volgend jaar in de herkansing, dan met meer teams én een rekenmachine?

Aanraken is zetten, Ignace… Wordt lastig hier..

Het volledige team: Jan, Ignace, Roel, Paul en staand Sam

Tijd is mijn vijand…

Aan spirit geen gebrek!

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Oliebollentoernooi

  1. Paul zeggen:

    Wat een geweldig verslag.
    We hebben idd genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *